Leila Koon suunnittelemat, valmistamat ja lahjoittamat kirkkotekstiilit

Liturgisia värejä on viisi: musta, valkoinen, vihreä, punainen ja violetti. Violetin vaihtoehdoksi on tullut käyttöön myös sininen. Jumalanpalveluksessa alttari- ja saarnaliinat sekä papin asusteet ovat kirkkovuoden värin mukaiset. Näin korostetaan kirkkovuoden ajankohtaa ja kulloisenkin pyhäpäivän erityisluonnetta.

 

  Kalannin kirkon alttaripöydän liina ja siinä oleva frivolité-tekniikalla tehty pitsi Ristien kulkue sekä suojaliina alttaripöydälle. Lahjoitettu Kalannin kirkolle ensimmäisenä adventtina 1998.

 

Kalannin kirkon alttaripöydänliinan pitsi koostuu mm. frivolité-tekniikalla valmistetuista risteistä. Lähikuva frivolité-pitsirististä.

Messukasukat

Leila Koo lahjoitti Kalannin kirkolle viisi messukasukkaa kirkon 600-vuotisjuhlien yhteydessä elokuussa 1999. Tunnukset toteutettu frivolite-tekniikalla ja sormipunonnalla. Messukasukoiden säilytysripustimet ja säilytystelineen suunnittelivat Pekka Woronkoff ja Leila Koo. Ne valmisti ja Kalannin kirkolle lahjoitti Pekka Woronkoff.


Messukasukka edestä. Messukasukka takaa. 

Mustan messukasukan käyttöpäivät: pitkäperjantai ja hiljainen lauantai.

 

 
Kasukka edestä. Kasukka takaa. 

Valkoisen messukasukan käyttöpäivät: 1. adventtisunnuntai, itsenäisyyspäivä, jouluaatto, jouluyö, jouluaamu, joulupäivä, apostoli Johanneksen päivä (3. joulupäivä), viattomien lasten päivä (4. joulupäivä), 1. sunnuntai joulusta, uudenvuodenaatto, uudenvuodenpäivä, loppiainen, 1. sunnuntai loppiaisesta, kynttilänpäivä, Marian ilmestymispäivä, pääsiäisyö, pääsiäispäivä, 2. pääsiäispäivä, 1., 2., 3., 4., 5. ja 6. sunnuntai pääsiäisestä, helatorstai, Pyhän kolminaisuuden päivä, juhannuspäivä, kirkastussunnuntai, Mikkelinpäivä (enkelien sunnuntai) ja pyhäinpäivä.

 

 
Kasukka edestä. Kasukka takaa.

Vihreän messukasukan käyttöpäivät: 2., 3. ja 4. sunnuntai loppiaisesta, 3. sunnuntai ennen paastoaikaa (septuagesima), 2. sunnuntai ennen paastoaikaa (sexagesima), laskiaissunnuntai, 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,  21., 22. ja 23. sunnuntai helluntaista, uskonpuhdistuksen muistopäivä, valvomisen sunnuntai ja tuomiosunnuntai (Kristuksen kuninkuuden sunnuntai).

 

Kasukka edestä. Kasukka takaa.

Punaisen messukasukan käyttöpäivät: tapaninpäivänä (2. joulupäivä), viattomien lasten päivä (4. joulupäivä), helluntainaatto, helluntaipäivä, apostolien päivä ja pyhäinpäivä.

 

Kasukka edestä. Kasukka takaa. 

Violetin (vaihtoehtona nykyisin myös sininen) messukasukan käyttöpäivät: 2., 3. ja 4. adventtisunnuntai, tuhkakeskiviikko, 1., 2., 3., 4. ja 5. paastonajan sunnuntai, palmusunnuntai, hiljaisen viikon maanantai, tiistai, keskiviikko ja kiirastorstai.

Kalkkiliinat

    
Viisi kalkkiliinaa on lahjoitettu 600-vuotiaalle Kalannin kirkolle elokuussa 1999. Tunnukset toteutettu frivolite -tekniikalla ja sormipunonnalla.

 

Kulkueristi lahjoitettu 600 vuotiaalle Kalannin kirkolle elokuussa 1999. Puuosat valmistanut ja lahjoittanut Pekka Voronkoff.

 

Kalannin kirkon 600-vuotisjuhlien yhteydessä Kalannin seurakuntakotiin lahjoitettu risti. Valmistettu frivolite tekniikalla. 1999.

Leila Koon Harjavallan seurakunnalle tilaustyönä suunnittelemat ja valmistamat kirkkotekstiilit

Kirkkotekstiilien tunnukset toteutettu frivolitè-tekniikalla ja sormipunonnalla.
Messukasukka edestä. Messukasukka takaa.  

 Stolat

Stolat

 

Kummassakin stolassa on samanlainen alempi tunnus.

 

Lyhyemmän stolan ylempi tunnus. Kreikkalainen risti lähikuvassa.

 

Pidemmän stolan ylempi tunnus. Latinalainen risti lähikuvassa.

 

 

Copyright Leila K. Tuominen
Design Madeby.net