Rannan suvun vaakuna 


Vaakunan piirros Leila Koo.

Aaltokoroisesti nelijakoinen kilpi, vihreää ja kultaa. Kypäränkoristeena kultainen siipipari, jonka oikeassa siivessä kannustähti ja vasemmassa apilaristi, molemmat kultaa. Lakipunos kultaa ja vihreää. Kypärän peite vihreä, vuoripuoli kultaa.

Rekisteröity Suomen Heraldisen Seuran vaakunarekisteriin vuonna 1994. Rekisterinumero 620.

Käyttöoikeus kaikilla jotka todistettavasti polveutuvat Juho ja Aleksandra Rannasta.

Vaakunan kilpi on jaettu aaltokorolla neljään osaan, koska suvun juuret ovat lähtöisin neljän pitäjän, Laitilan, Pyhämaan, Pyhärannan ja Uusikirkko Tl:n alueelta. Kypäränkoristeet, heraldinen siipipari, Juhon kastekirjaan merkityn nimen, Johanneksen mukaan. (Evankelista Johanneksen tunnus on kotka.) Juhon juurissa olevat Falkenbergit (falk = haukka) vaikuttavat myös siipiparin valintaan. Siipiparin oikeassa siivessä* oleva kannustähti suvun sotilasesi-isien mukaan, vasemmassa siivessä oleva apilaristi pappis- ja maanviljelijäesi-isien mukaa.

Vaakunan värit viittaavat maanviljelyyn.

Rannan tila  sijaitsee Kalannin pitäjän Peteksen kylässä. Tila on edelleen saman suvun hallussa. Nyttemmin se on jakautunut Rannan ja Metsälän tiloiksi.

* Heraldiikassa oikea on vasen ja vasen oikea.

Rannan suvun vaakunan kilpi 

Vaakunan kilven massiivikoivusta valmistanut Pekka Woronkoff.

Rannan suvun vaakunatuoli 

Valmistanut massiivikoivusta Pekka Woronkoff 1998. Vaakunatuolin esikuvana käytetty Antolan pihapiiriin kuuluneen rakennuksen vintiltä löytynyttä kolmejalkaista tuolia.

Sama tuoli oli mallina suunniteltaessa Yli-Uudenkartanon suvun vaakunatuolia. Antolan emäntä Hilma (1894-1956) kuului Rannan sukuun.

  

Copyright Leila K. Tuominen
Design Madeby.net